Vaikuttajamarkkinointi yrityksen näkökulmasta

8-768x1024

Mitä yrityksen kannattaa huomioida, kun valitsee vaikuttajia markkinointiin?

Vaikuttajamarkkinointi on yrityksille tehokas kanava markkinointiin, kun se on tehty huolella. Vaikuttajia uskotaan paremmin, kuin perinteisiä mainoksia ja heillä on usein monia ”somekamuja” omissa seuraajissaan. Vaikuttajat ovat helpommin tavoitettavissa, kuin julkisuuden henkilöt, koska he viettävät paljon aikaa omissa kanavissaan ja toimivat vuorovaikutuksessa seuraajiensa kanssa. On tehty tutkimus, jonka mukaan jopa 70% ostopäätöksistä syntyy sosiaalisen median suositusten perusteella.

Menestyneet vaikuttajat näkevät yhteistöiden eteen paljon vaivaa ja tietävät millaiset mainokset soveltuvat parhaiten juuri heidän kohderyhmälleen.

Seuraavilla vinkeillä sinäkin onnistut vaikuttajamarkkinoinnissa:

  • Älä unohda vaikuttajamarkkinointia yrityksesi markkinointistrategiasta
  • Selvitä etukäteen ketkä ovat vaikuttajan kohderyhmää
  • Vaikuttajamarkkinoinnilla saat tavoitettua haluamasi ikäisiä ihmisiä
  • Mikro- ja makrovaikuttajat tukevat toisiaan
  • Suunnittele etukäteen kampanjan budjetti
  • Sovi kaikesta etukäteen kirjallisesti
  • Yhteistyö täytyy merkata ”mainos” tai ”kaupallinen yhteistyö”
  • Pyydä statistiikat vaikuttajan julkaisuista

Kun mainonta on saatu kohdennettua oikein, se tukee liiketoimintasi tavoitteita. Vaikuttajamarkkinointi toimii todella hyvin uusien tuotteiden lanseerauksessa, tunnettuuden ja brändin vahvistamisessa sekä myynnin edistämisessä erilaisten alennuskoodien avulla. Vaikuttajamarkkinoinnilla kannattaa tuoda esiin myös esimerkiksi yrityksen arvoja. Paras lopputulos syntyy silloin, kun vaikuttajalla on oikeasti tarve tuotteelle ja hän on aidosti kiinnostunut brändistä.

Luotettavan henkilön suositus merkitsee aina enemmän kuin perinteinen mainos. Vaikuttajat ovat parhaassa tapauksessa seuraajilleen kavereita, joiden sanaan uskotaan. Vaikuttajaa ei kannata ikinä valita pelkästään seuraajamäärän perusteella, vaan huolehdi, että valitsemiesi vaikuttajien arvot ja henkilöbrändi kohtaavat yrityksesi kanssa.

Muista että parhaat tulokset tulevat kohdennetulla markkinoinnilla ja sama koskee myös vaikuttajamarkkinointia. Seuraajamäärältään pienempi tili voi tavoittaa enemmän oikeaa kohderyhmää, kuin suurempi tili. Vaikuttajan valinta kertoo myös yrityksesi arvoista, joten tee valintasi huolella. Samanlainen mainos ei pure kaikkiin, eläkeikäinen käsitöistä innostunut henkilö haluaa nähdä erilaisen mainoksen, kuin 18-vuotias urheilija. Ota vaikuttaja mukaan suunnittelemaan mainosta, koska hänellä voi olla loistavia ideoita, jotka toimivat hänen kohderyhmäänsä. He tietävät omien seuraajiensa mielenkiinnonkohteet parhaiten.

Yhteistyön pitää hyödyttää molempia, joten siitä pitää maksaa rahallinen palkkio vaikuttajalle. Palkkiot lähtevät yleensä sadasta eurosta ylöspäin, kanavan laajuudesta riippuen. Kirjallinen sopimus on tärkeää laatia kaikista yksityiskohdista. Sopimuksen tulisi sisältää ainakin julkaisuaikataulu, korvaus, kampanjan tavoitteet, vastuualueet ja käytettävät #. Vaikuttaja voi myös markkinoida postaustaan etukäteen sovitulla summalla ja laittaa sen palkkionsa lisäksi laskulle. Mitä vapaammat kädet annat vaikuttajalle tehdä omannäköistä sisältöä, usein sen parempi lopputulos!

 

 

Autan sinua mielelläni yrityksesi vaikuttajamarkkinoinnissa, ota yhteyttä!