Sosiaalisen median palvelut

568-1024x1017

Loin itselleni Instagram -tilin hieman alle kaksi vuotta sitten ollessani äitiyslomalla. Halusin kokeilla jotain uutta, eivätkä pienet lisätulotkaan olleet pahitteeksi. Sosiaalinen media kiinnosti ja halusin lähteä kokeilemaan vaikuttajamarkkinointia. Tavoitteenani oli alusta asti päästä tekemään vaikuttajamarkkinointia yritysten kanssa. Ensimmäinen yhteistyöpyyntö tulikin kotimaiselta koruvalmistajalta kolmen kuukauden kuluttua tilini avaamisesta ja siitä lähtien olen tehnyt vaikuttajamarkkinointia sekä sisällöntuotantoa lukuisille eri yrityksille. Opiskelin vielä lisää sosiaalisesta mediasta, kuten markkinoinnista, henkilöbrändäyksestä sekä orgaanisesta kasvusta ja nyt haluankin auttaa sinua saamaan tuloksia sekä lisäämään myyntiä somen avulla. Sosiaalisen median palvelut kannattaa ehdottomasti hyödyntää yrityksesi markkinoinnissa, koska oikein toteutettuina ne maksavat vielä itsensä takaisin!

Sosiaalisen median kanavat antavat kaiken kokoisille yrityksille loistavan mahdollisuuden tavoittaa omaa kohderyhmää, lisätä yrityksen ja sen tuotteiden/palveluiden tunnettuutta sekä lisätä myyntiä. Somekanavien kuten Instagramin ja Facebookin tulisi olla osa jokaisen yrityksen markkinointia. Kannattaa muistaa, että virheet sosiaalisessa mediassa maksavat, joten sinunkin yrityksesi tulisi varustautua kunnollisella somestrategialla. Tee siis itsellesi tavoitteet selviksi ja mieti slekeä ääni, jolla tuot asiat esille, äläkä unohda luoda julkaisukalenteria! Autan sinua mielelläni sosiaalisen median käytössä ja sisällöntuotannossa sekä kerron omat ideani yrityksesi somemarkkinointiin.

Sosiaalinen media voi viedä yllättävän paljon aikaa, varsinkin ellet ole vielä juurikaan tottunut käyttämään sitä tai tehnyt kunnollista somesuunnitelmaa. Suosittelenkin sinua lähtemään liikkeelle ensin yhdestä somekanavasta, maksimissaan kahdesta. Mistä sitten tiedät mihin kanavaan sinun kannattaa panostaa?

Mieti tarkkaan minkälainen on oma kohderyhmäsi, mitä tarkemman kohdennuksen saat tehtyä, sitä helpompi sinun on myydä juuri heille. Mistä sitten tavoitat oman kohderyhmäsi parhaiten? Esimerkiksi eri sosiaalisen median kanavilla on käyttäjissään erilainen ikäjakauma. Facebook on vielä Suomen käytetyin sosiaalisen median kanava ja siellä keski-ikä kasvaa jatkuvasti, kun taas TikTok :n kautta tavoitat parhaiten nuoria. Instagram on tällä hetkellä ikäjakaumaltaan näiden kahden kanavan välissä. Pääset jo alkuun kanavien valinnassa miettimällä kohderyhmäsi ikää ja vertaamalla sitä eri kanavien käyttäjien ikäryhmiin. Toki on paljon myös muita huomioitavia asioita, kuin pelkkä ikä, esimerkiksi se minkälaista sisältöä tuotat ja mihin kanavaan se parhaiten sopii. Voidaan miettiä myös yhdessä sinun yrityksellesi sopivat kanavat, laita vain viestiä tulemaan!

Lauha Living: n valikoimassa on erilaisia sosiaalisen median palveluita; valmiita somepaketteja, joiden sisältöön ja hintoihin pääset tutustumaan tarkemmin some – ja stailausvälilehdiltä. Voit valita paketeista omasi tai voimme räätälöidä kokonaisuuden juuri sinun tarpeidesi mukaan. Some- ja stailauspalveluita voidaan myös yhdistellä, mikäli vaikka uusi yrityksesi kaipaa sekä somevinkkejä, että viihtyisän tilan vastaanottaa asiakkaita. Toki myös vanhalle yritykselle voidaan tehdä kasvojenkohotus!

Parhain terveisin

Anniina Hurme / Lauha Living