Asiakaskokemus somessa

OI001235-768x1024

Miten voisit palvella asiakkaitasi somessa parhaalla mahdollisella tavalla?

Mieti palveleeko sisältösi omaa kohderyhmääsi ja saavatko seuraajasi sisällöstäsi lisäarvoa? Minkälaista sisältöä oma kohderyhmäsi on hakemassa ja miten voisit sitouttaa sen omaan brändiisi?

Asiakaskokemus somessa syntyy siitä, miten yritys asiakasta sosiaalisessa mediassa kohtelee, aivan kuten somen ulkopuolellakin. Asiakas muodostaa yrityksestä mielikuvan näkemänsä ja kokemansa perusteella. Koska elämme digitaalista aikaa, asiakaskokemuksen merkitys korostuu. Asiakkailla on nimittäin enemmän varaa valita ja voit erottautua muista toimijoista  panostamalla erinomaiseen asiakaspalveluun.

Sosiaalisen median rooli asiakaskokemuksessa kasvaa jatkuvasti ja asiakkaita kannattaakin palvella siellä missä he viettävät aikaansa. Yhä enemmän ihmiset myös jakavat suosituksiaan ja kokemuksiaan käyttämistään palveluista somen kautta.  Vuorovaikutus somessa kannattaa, koska vuorovaikutuksen perusteella asiakkaan on helpompi muodostaa yhteys yritykseen. Muista siis vastata aina saamiisi viesteihin ja kommentteihin. Pyri aktivoimaan keskustelua aiheesi ympäriltä sen sijaan, että vain vastaisit kommentteihin. Osoita kiinnostuksesi kohderyhmää kohtaan omalla toiminnallasi!

Mieti myös onko yritystäsi helppo lähestyä sosiaalisen median kautta; kuinka nopeasti vastaat viesteihin, saako palveluitasi ostettua sitä kautta tai saavatko asiakkaat somekanavassa palvelua iltaisin & viikonloppuisin mikäli sille on tarvetta?

Asiakaskokemus vaikuttaa suoraan asiakkaan käyttäytymiseen jatkossa, jos asiakas kokee saaneensa huonoa palvelua, hän ei varmasti palaa käyttämään saman yrityksen palveluita. Jos taas asiakas kokee saaneensa hyvää palvelua, hän palaa suuremmalla varmuudella ja suosittelee yritystäsi myös muille. Suhtaudu aina kokonaisuutena asiakaspalveluun ja pyri luomaan siitä yhteneväistä sekä puhelimessa, verkossa ja kasvotusten. Valitse yksi tyyli miten kommunikoit ja viestit asiakkaidesi kanssa, käytä samaa tyyliä aina asiakaskohtaamisissa.

Älä unohda, että nykyään sosiaalinen media on yksi tärkeistä brändimielikuvan rakentajista!